Skäggolja Skäggvax Från The Barber

From McDonogh 35 Historical Archive
Jump to: navigation, search

Skäggoljor kommer med olika dofter, allt från neutralt until starkt parfymerande. Precis som din parfym ger dofter från eteriska oljor många subjektiva intryck och det är upp until varje skäggbärare att välja den som passar bäst. Passar bra för den som har ett kliande skägg , men kanske tillsammans med en annan olja om man önskar en lite mildare doft. Anledningen till att det lätt börja klia när du sparar ut skägget är att körtlarna som producerar kroppens naturliga olja inte ökar i storlek.

Använd gärna en skäggkam eller skäggborste som hjälpmedel till att fördela ut oljan jämt i skägget. Oljorna innehåller enbart naturliga ingredienser och gör både skägg och hud mjukare. Det finns både skäggoljor med neutral doft och de som doftar starkt. Men även huden below skägget, så kallade skäggbotten kan klia, bli irriterad och mjälla. De olika varianterna innehåller lite olika essentiella oljor då det är de som ger dofterna.

Skäggolja motverkar torr skäggbotten och irritation. Ett exempel på en populär tillverkare och återförsäljare av skäggoljor är Beardcrown , som erbjuder olika varianter av oljor med inspiration från de småländska skogarna. Skägget ska vara torrt, vatten motverkar oljan att bli absorberad av hud och skägg. En skäggolja (beard oil) är en vårdande olja som återfuktar och ger ny energi till skäggstråna och även till huden below skägget.

Denna olja fick direkt tummen upp från alla i testpanelen och om bara denna SkäGgolja får ett uppdaterat yttre, så kommer den bli en storsäljare inom kort. För att nämna några fördelar så gör det skägget snyggare, håller det fräschare, förebygger svamp samt ger det en härlig doft. För detta rekommenderas skäggolja som återfuktar och gör håret mjukt, och att man regelbundet borstar skägget med svinborste som formar och fördelar oljorna i håret.

Det finns också avokadooljor i handeln som genomgått så pass hård varmpressning, raffinering, blekning och avdoftning att de varken ser ut som avokadoolja eller doftar avokado, males en sådan course of riskerar givetvis att förstöra naturligt förekommande ämnen som man helst vill ha kvar i sin skäggolja. Rengöringen med skäggschampo kommer att skydda huden på undersidan med en PH-formel som motverkar kliande.